programmer

Matematikprogrammer

CAS-værktøjer og andre matematikprogrammer.

Geogebra

Geogebra er et program, der er udviklet til skolebrug. Det kan bruges til geometri i både 2D og 3D, indeholder et regneark, en sand­­syn­lig­heds­­lomme­­regner og kan anvendes som CAS-værktøj.

www.geogebra.org

Grafik

Programmer til screenshots og billedbehandling.

Greenshot

Greenshot er et screenshot-program til Win­dows-computere, der giver en del muligheder for, hvordan man vil have taget billedet. Det er desuden muligt at redigere i billedet bagefter. Man kan f.eks. tilføje tekst og pile, inden billedet indsættes, der hvor det skal bruges.

getgreenshot.org/downloads/


GIMP

GIMP står for GNU Image Manipulation Program. Det er et gratis program til fotoredigering, billedbehandling osv.

www.gimp.org/downloads/

PDF-værktøjer

PDF er et godt format at distribuere dokumenter i, men formatet er normalt låst i forhold til redigering. Vha. disse programmer kan man dog tilføje eller ændre nogle ting i pdf-dokumenter.

Foxit Reader

Foxit Reader er en gratis pdf-læser til Windows-computere, der giver brugeren rigtigt mange mu­ligheder for at tilføje elementer til et pdf-dokument.

www.foxitsoftware.com/products/reader/


PDFsam

PDF Split and Merge er et program, der kan opdele og samle pdf-dokumenter på en lang række forskellige måder.

www.pdfsam.org/downloads/

LaTeX

LaTeX er et tekstformateringssystem, som kan bruges til at producere utroligt flotte dokumenter. Alle noter, man kan finde her på siden, er skrevet i LaTeX.

Indlæringskurven er dog temmeligt stejl; men der er heldigvis megen hjælp at finde rundt omkring på nettet. Se også under links her på siden.

MiKTeX

MiKTeX er et LaTeX-system, der er utroligt let at installere på de fleste computere.

miktex.org/downloads


TeXmaker

For at skrive og compile et dokument i LaTeX, er det en nødvendighed at have en ordentlig editor. TeXmaker er et ganske udmærket bud.

www.xm1math.net/texmaker/

Andre programmer

Alt der ikke passer i kategorierne ovenfor.

Ditto

Ditto er en clipboard manager, som gemmer alle de ting, man kopierer på computeren. Man kan herefter kalde en oversigt frem ved et tryk på en genvejstast og indsætte fra listen.
Programmet er utrolig praktisk, hvis man skal skrive en lang række ting flere gange.

ditto-cp.sourceforge.net